Zaterdag speelden de heren van DAW H1 thuis tegen DWT H1. DAW werd deze week versterkt door de oudgediende Jeroen Fennema in een poging om de punten binnen te halen tegen de ploeg uit Haarlem. Een periode lang ging de wedstrijd erg gelijk op, maar daarna viel het spel van DAW uit elkaar door frustratie. De eindstand werd 6-12.

Zowel DAW als DWT verdedigden vanaf het begin sterk en gaven elkaar minimale ruimte om kansen te benutten. Toch scoorden de Haarlemmers een puntje voor de eerste pauze. Het tweede kwart ging de Alkmaarse mannen minder goed af. De scheidsrechter zorgde vanwege een aantal dubieuze besluiten voor irritatie en daar leed het spel onder. Uiteindelijk liepen de emoties zó hoog op dat de altijd belangrijke Daan Happe en ook coach Rick Bellekom een rode kaart kregen. Hierna viel DAW uit elkaar en kreeg DWT veel kansen. Het tweede kwart eindigde in 1-5.

In de derde en vierde perioden probeerde de thuisploeg zich nog te herpakken maar er bleek al teveel schade aangericht om nog goed in de wedstrijd terug te komen. Wel wist DAW mede dankzij het harde werk van de nummer 5 Arjan Baron (zie foto), die vier keer wist te scoren, een aantal extra doelpunten op het scorebord te krijgen. Het derde kwart eindigde in 3-9 en de wedstrijd uiteindelijk in 6-12.

Het is te hopen voor de mannen van DAW hopen dat de schade van de rode kaarten geen grote invloed gaat hebben op de komende wedstrijden. (foto: Martijn Martens)
Bekeken: 2476x