Alle verzorgingshuizen in Alkmaar zijn maandagochtend door de 8 October Vereeniging voorzien van speciale 'Alkmaars Ontzet gebakjes'. Zo ook verzorgingshuis Oldeburgh in Oudorp. Zo'n 40 jaar geleden werd dit initiatief opgestart en als het aan de organisatie ligt blijft het een traditie zolang het Alkmaars Ontzet wordt gevierd. "Het is erg leuk om te doen en de mensen vinden het ook leuk dat we komen en een gebakje meebrengen", vertelt een medewerker van de vereniging.

In de Oldeburgh zijn ze blij dat de 8 October Vereeniging ook aandacht heeft voor ouderen in verzorgingshuizen: "Het 'echte' feest wordt natuurlijk in de stad gevierd. Dan is het voor de mensen hier natuurlijk super dat ze het vanuit het huis toch ook een beetje meemaken. Het is hartstikke leuk dat dit georganiseerd wordt", zegt een medewerkster.

De bewoners hebben zichtbaar genoten van het bezoek en de gebakjes. "Het is geweldig dat we dit mee mogen maken en de gebakjes zijn heerlijk", vertelt een mevrouw. "Het is leuk dat ze dit voor ons blijven doen ondanks dat alles moderner wordt en er zoveel verandert. Daar zijn we hier heel dankbaar voor", vertelt een meneer.

De bewoners van de Oldeburgh hebben in het restaurant van het verzorgingshuis de gebakjes met elkaar opgegeten. "Het is fijn om ze zo te zien genieten van zoiets als dit", besluit een medewerkster.