Op een zonovergoten sponsordag speelde de Alkmaarse rugbyclub diverse wedstrijden op het eigen veld,. De mannen konden de dag geen extra glans geven; er werd tegen Zwolle verloren met 7-48. De Foeste Moiden wonnen daarentegen met maar liefst 124-0 van de Pickwick Ladies uit Deventer.

Aanvankelijk konden de Alkmaarse mannen de verdediging gesloten houden en zelf een paar aanvallen opzetten, maar het was Zwolle dat na ongeveer 10 minuten scoorde. Met een snel genomen strafschop profiteerde de gastploeg van een nog ongeordende verdediging. De conversie werd echter tegen de palen geschopt, waardoor de schade tot 0-5 beperkt bleef.

Halverwege de eerste helft tekende Zwolle na een lange sprint voor 0-10. Ook deze conversie werd gemist. Even later volgde nog een succesvolle doorbraak en deze keer ging de conversie wel tussen de palen. Met 0-17 op het scorebord kwam Alkmaar sterk opzetten, maar de achterlijn werd telkens niet gehaald, tot aanvoerder Kenny Kolk dan eindelijk een klein gaatje vond en erdoor dook. Hij verzorgde zelf de conversie en zette Alkmaar zo op een overbrugbare 7-17.  Zwolle drukte de hoop echter snel de kop door nog voor rust een try met conversie te scoren, goed voor 7-24.

In de tweede helft kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas. De Zwollenaren kwamen steeds verder op voorsprong en sloten de wedstrijd af met 7-48.

Heren 1 van de Alkmaarse R.U.F.C. is na vier wedstrijden nog steeds puntloos in de 2e Klasse Noord en kijkt ook tegen flink negatief doelsaldo aan. Het damesteam had op de sponsordag gelukkig wel succes, de Foeste Moiden wonnen overtuigend met 124-0 van de Pickwick Ladies uit Deventer.
Bekeken: 2251x