Alkmaar Centraal


De actiegroep Stop Sloop Bloemwijk wil een onafhankelijk onderzoek laten doen naar de mogelijkheid van renovatie van de huizen in blok 204. De eigenaar van de huurwoningen, Van Alckmaer voor Wonen, meent dat de huizen 'op' zijn en gesloopt moeten worden.

De Alkmaarse wijk is verdeeld in blok 201 en blok 204, die Van Alckmaer voor Wonen beide wil slopen om nieuwbouwwoningen op te trekken. Bewoners van blok 204 zijn niet blij met de sloopplannen, 50 van de 83 bewoners willen niet dat de huizen gesloopt worden, zij willen een grondige renovatie. Volgens de groep heeft er nog geen onafhankelijk onderzoek plaatsgevonden die juist die mogelijkheid belicht.

De coöperatie heeft inmiddels twee haalbaarheidsonderzoeken laten doen. Fons Köster van de woningcoöperatie wil nog niet reageren omdat  hij eerst met de werkgroep overleggen. De woningcoöperatie doet er volgens hem alles aan om de bewoners goed te begeleiden tijdens de veranderingen en probeert hen er zoveel mogelijk bij te betrekken. "We voeren gesprekken met bewoners en we luisteren naar hun persoonlijke verhalen. Bewoners die na de verhuizing terug willen keren kunnen dat. We hebben een goed sociaal plan opgesteld en bieden veel ondersteuning aan de bewoners tijdens dit traject."

Dat Bloemwijk op de schop moet, is al langer bekend. Het Alkmaarse college heeft een plan in de maak om een aantal huurders in deze wijk een speciale urgentieverklaring te geven zodat ze boven aan de lijst van woningzoekenden komen te staan. Niet alle huurders komen echter in aanmerking voor een dergelijke urgentie. Het zou gaan om een tiental huurders die op korte termijn  moeten verhuizen. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die doorstromen naar een seniorenwoning en huurders die in een bijzondere persoonlijke situatie verkeren.

De sloop en herbouw van Bloemwijk zal op z'n vroegst in 2020 beginnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl