Alkmaar Centraal


Zaterdag 3 november organiseert Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN de vierde fakkeltocht door het centrum van Alkmaar. Vanaf dit jaar heet de wandeling de ‘Alkmaarse Fakkeltocht voor Iedereen’, om te benadrukken dat een inclusieve gemeente iets is waaraan we allemaal moeten en kunnen bijdragen. Meelopen is gratis.

Het Art. 1 Bureau streeft naar een gemeente waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de ander. Een gemeente waar ruimte is om jezelf te zijn. "Waar we actief op zoek gaan naar de verbinding met anderen. De fakkeltocht is een eerste stap in het leggen van die verbinding met anderen."

Veel organisaties hebben hun steun al toegezegd, zoals Alkmaar Pride, @Alkmaar Stad van Compassie, Amnesty Alkmaar, COC NHN, FNV Vrouw, Lokaal FNV Alkmaar, MEE & de Wering, buurtcentra en de Alkmaarse takken van PvdA, PvdD, GroenLinks en D66.

Vanaf 17:00 uur is er de bibliotheek een “opwarmprogramma” met muziek en sprekers. Er worden lichtstaven verkocht en er is een collecte voor de organisatie. De tocht zelf start om 18:00 uur op het Canadaplein met een spectaculaire vuur-act. Na afloop worden in de bieb hapjes uitgedeeld.

Wie mee wil helpen aan het leggen van verbindingen in Alkmaar, kan contact op met organisator Naïma Ajouaa of initiatiefneemster voor de Fakkeltocht Mireille Sampimon. Kijk voor het programma en de route op art1nhn.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl