Sport Vitaal, de 55+ sportafdeling van Alkmaar Sport NV, organiseert in november fittesten in vier Alkmaarse wijken. Iedereen die (meer) wil gaan sporten, maar eerst wil weten hoe het met de fitheid gesteld is, of nog zoekt is naar een passende activiteit, kan zich aanmelden.

In de wijken Bergermeer, Huiswaard, Daalmeer en Oudorp zijn testmomenten ingepland in de avonden en in het weekend. Onder andere lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en suiker- en cholesterolwaarden worden onder de loep genomen. De tests duren bij elkaar ongeveer een uur.

“We merken vooral dat de actieve Alkmaarder wel inziet dat sporten goed is, maar moeite heeft het sporten te combineren met werk en andere bezigheden. Ook weten ze niet goed welke sport nog bij ze past,” aldus coördinator Mirjam van der Welle.  “Door aan de fittest te doen krijg je inzicht in je mogelijkheden. We eindigen met een persoonlijk gesprek waarin aan de hand van de resultaten de sportmogelijkheden in Alkmaar worden besproken."

Via Sport Vitaal sporten wekelijks bijna 1.200 Alkmaarse 55-plussers.  In het aanbod is er ook nadruk op het sociale aspect –met het kopje koffie na afloop- centraal en er wordt goed geluisterd naar de deelnemers. Vanaf mid-november kunnen diverse proeflessen worden gevolgd. Aanmelden kan via alkmaarsport.nl/proefles.

De fittesten kosten 5 euro per persoon en worden gehouden in gymzaal Beethovensingel 13 (maandag 5 november, 18:30-21:30 uur), gymzaal Tochtwaard 18 (woensdag 7 november, 18:30-21:30 uur), gymzaal Pater Schiphorststraat 1 (zaterdag 10 november 9:00-12:00 uur) en in Wijkcentrum de Oever (dinsdag 13 november, 18:30-21:30 uur). Online inschrijven in tijdblokken kan via alkmaarsport.nl/fittest.
Bekeken: 2288x