Lange wachtlijsten in de (J)GGZ zijn onacceptabel en er moet een gezamenlijke regionale aanpak komen om ze tegen te gaan. Dat vindt DWARS Noord-Holland Noord. De jongerentak van GroenLinks heeft vele verhalen van jeugdzorgers opgepikt en is het zat: "Wachten is geen optie!". Daarom wordt zaterdag 20 oktober een jongerenactie gehouden op de Paardenmarkt in Alkmaar.

Het probleem van wachtlijsten sleept al even voort. Jeugdzorgverleners doen hun best maar gaan gebukt onder hoge werkdruk en veel administratieve rompslomp. Vorig jaar was er zelfs al een tijdelijke aanmeldstop bij Triversum, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en deze zomer gebeurde datzelfde bij de JGGZ bij Parlan. 

Daarbij komt nog dat er maar geen akkoord komt tussen enerzijds regionale overheden en anderzijds zorgaanbieders. De aanbieders vinden dat er te weinig geld wordt geboden en menen dat het vereiste noteren van gewerkte uren afbreuk doet aan de zorg zelf.

Met de actie #Overlijken wil DWARS aandacht vragen voor de problematiek in de jeugdzorg en pleiten voor verandering. Tijdens de actie op 20 oktober komen jongeren met alternatieve plannen voor de politiek, de zorgsector, hulpaanbieders en andere betrokkenen. DWARS wil dat alle jongeren zonder te moeten wachten geholpen kunnen worden, zodat hun situatie niet nog verder verslechtert en het hulp wie weet zelfs wel echt te laat komt.

De bijeenkomst op de Paardenmarkt start om 14.00 uur. Iedereen is welkom. Volg DWARS via dwars.org.
Pin It
Bekeken: 2352x
https://ee.itk.ac.id/data/