Afgelopen weekend werden superspannende wielerwedstrijden gereden in het Sportpaleis Alkmaar. De Alkmaarse Wieler3Daagse is een uniek evenement in de nationale en internationale wielerwereld. Dit keer stond het populaire stayeren (iedere deelnemer rijdt achter een motor) op het programma en ook achter een derny (met een soort bromfiets) aanfietsen ontbrak niet. En er was een primeur: voor het eerst ontving een baanwielrenster prijzengeld.

Titelverdediger Yoeri Havik schreef met zijn koppelpartner Cees Bol de eindoverwinning op zijn naam. Vanaf de eerste dag waren zij leiders in het klassement. Op de finaleavond eindigden Havik en Bol als derde bij de ploegkoers, dit was voldoende om aan kop te blijven in het klassement.

Havik pakte voor het tweede jaar op rij de titel: “Het was gaaf dit jaar. Anders dan vorig jaar. Mijn maat Cees Bol is onervaren op de baan maar super gemotiveerd. We zijn allebei heel snel waardoor we veel punten konden halen. Het was mooi dat er zoveel publiek was. We moesten alle zeilen bijzetten maar hebben echt drie dagen genoten.”

Phaedra Krol was de beste vrouw bij het omnium door met vijf punten verschil te winnen van haar tegenstanders Amber van der Hulst en Markus Kelly.

Nederlands kampioen stayeren Reinier Honig won met gangmaker Jos Pronk nipt de eerste plaats bij de stayers. Het tweetal won de eerste avond over 100 rondes. Het Duitse koppel Franz Schiewer en gangmaker Gerd Gessler schreven de tweede avond op hun naam. De finaleavond werd dus beslissend. Honig en Pronk zetten al vroeg de aanval in en het Duitse koppel kwam daarna niet meer voor de overwinning in aanmerking.

Tijdens de finaledag reikte wethouder Paul Verbruggen voor het eerst prijzengeld uit aan een vrouw op de wielerbaan. Het is nog steeds aan de orde van de dag dat vrouwelijke sporters minder of zelfs niet betaald worden. Door een bijdrage uit het diversiteitsbudget van de gemeente Alkmaar komen de sportvrouwen dit jaar voor het eerst in aanmerking. Wethouder Paul Verbruggen: “Wij willen als gemeente laten zien hoeveel belang wij hechten aan gelijke kansen en betaling voor iedereen."

Toernooidirecteur Eddy Bakker reageerde direct na afloop enthousiast: “Deze editie was veel beter dan de eerste. Robert Slippens en Danny Stam hebben hun reputatie waargemaakt. Een mooi rennersveld en drie dagen spannende wedstrijden. Het publiek was meer dan verdubbeld en het samenspel tussen de renners en publiek zorgde voor een geweldige ambiance. We kijken trots terug op een geslaagd evenement.”
Pin It
Bekeken: 3564x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/