Alkmaar Centraal


Dinsdag 13 november organiseert GGZ Noord-Holland-Noord een informatieavond over de borderlinepersoonlijkheidsstoornis voor familieleden, mantelzorgers en geïnteresseerden. De borderline stoornis is een ernstige stoornis, die niet alleen een grote invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Veel mensen met een borderline stoornis komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen. Daarom wordt deze informatieavond georganiseerd.

Wat is de borderline stoornis? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Bestaan er medicijnen? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving?
Hoe kunnen familieleden en betrokkenen het beste met iemand met een borderline stoornis omgaan? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde tijdens de avond. Naast de inleiding is er gelegenheid om vragen te stellen. De lezing wordt gehouden door de heer R. Bouwman, psychiater bij GGZ NHN. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige van RCO De Hoofdzaak over zijn of haar eigen ervaringen.

De informatiebijeenkomst duurt van 19:00 tot 21:00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard bij winkelcentrum De Mare in Alkmaar. Aanmelden vooraf is gewenst en kost 3 euro. Reserveren kan via 0725616957 of via ggz-nhn.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl