Alkmaar Centraal


Wethouder geeft feestelijk startsein bouw Hollandse Tuin Alkmaar

Alkmaars wethouder Paul Verbruggen heeft woensdag het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het plan 'Hollandse Tuin' in Overstad. Dat deed hij door, onder het toeziend oog van toekomstige bewoners en met een beetje hulp, een prefab binnenmuur op de juiste plek te hijsen. Toekomstige bewoner de heer Pronk, zette het paneel vervolgens echt op zijn plaats.

Het project Hollandse Tuin bestaat uit 64 eengezinswoningen met tuin en verrijst tussen de Koedijkerstraat en de Hoornsevaart. Het project is ontwikkeld door Bot Bouw uit Heerhugowaard. Het ontwerp is van Architectenburo Min2 uit Bergen. De wijk gaat haar naam eer aan doen met kleurrijke bomen en groene hagen. Markant ook wordt het centrale plein aan het water met een grote vlonder. De huizen worden eind 2019 opgeleverd.

Wethouder Paul Verbruggen is blij dat het eerste woningbouwproject in Overstad is gestart: "Het is een prachtige locatie, zo dicht bij het centrum, het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Dankzij de bijzondere architectuur wordt dit een zeer gevarieerde wijk. Het heeft onder andere door de crisis lang geduurd voordat dit project van de grond kwam, maar we zijn blij dat hier eindelijk woningen komen. Met dit symbolische moment markeren we de laatste fase van dit traject."

De wethouder kon ook  de straatnaam in de buurt onthullen: de Truus Wijsmuller-Meijer straat, naar de in Alkmaar geboren verzetsheldin.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl