De mannen van het Alkmaarse Rugbyteam brachten afgelopen zondag een bezoek aan het Amstelveense R.C. en kregen het zwaar te verduren. Het Alkmaarse team was voltallig en kreeg versterking van de 68-jarige veteraan Jaap Rus.

Amstelveen nam snel de leiding in het spel door snel te spelen en te blijven rennen. Vroeg in de wedstrijd wist Amstelveen uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try in de hoek van het veld te scoren, maar miste de moeilijke conversie. De 5-0 achterstand werd al snel uitgebreid tot een 12-0 achterstand, doordat de thuisspelers wisten door te breken met een geconverteerde try.

Alkmaar scoorde ook een try in de hoek, maar miste helaas de converteerde try. Hiermee werd de achterstand ingelopen tot 12-5. Na deze actie nam Amstelveen weer de regie in de wedstrijd en zette de ruststand 31-5 op het scorebord.

In de tweede helft bleef Alkmaar stug verdedigen maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd met 67-5 eindigde.

De Alkmaarders staan op de twaalfde en laatste plaats in de 2e Klasse Noord. Zondag 18 november spelen de Alkmaarders tegen het eerste team van The Pickwick Players uit Deventer.
Bekeken: 2432x