Alkmaar Centraal


De Alkmaarse kaasmarkt heeft in 2018 een recordaantal bezoekers getrokken. Met in totaal 27 kaasmarkten op vrijdagochtend en negen op de dinsdagavond komt het aantal gemeten kaasmarktbezoekers uit op 177.109. Dat is 4,6% meer dan in 2017. Afgelopen seizoen heeft het uitzonderlijke weer, extreme hitte of enorme regenval, een aantal keren parten gespeeld. Zo is één kaasmarkt ingekort vanwege de hoge temperatuur.

De groei van de afgelopen jaren is mede bereikt door uitbreiding van het aantal kaasmarkten tot en met eind september, het instellen van de avondkaasmarkten en een gericht marketing- en promotieplan rond de kaasmarkt. Vooral de avondkaasmarkt, in 2018 op alle dinsdagen in juli en augustus, heeft groeipotentie.

"Hiermee staat Alkmaar echt op de kaart als Kaasstad. De komende jaren wil Alkmaar deze positie consolideren en inzetten op kwaliteit. Op die wijze blijven bezoekers langer en wordt er meer besteed, wat goed is voor de Alkmaarse economie" laat wethouder Economische Zaken Pieter Dijkman weten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl