Alkmaar Centraal


Een groep Alkmaarse ondernemers wil van de Provincie een schadevergoeding hebben in verband met de vertraagde werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug. Ze menen dat de files financiële schade opleveren, die het normale ondernemersrisico te boven gaat. Dit meldt het NHD. Geld hoeven ze niet, de ondernemers vragen ter compensatie extra investeringen in infrastructuur.

De groep ondernemers heeft op dringend verzoek per brief een gesprek gehad met gedeputeerde Elisabeth Post over de problemen rond de Leeghwaterbrug. Niet alleen over schadevergoeding in natura, de ondernemers willen vooral graag helpen de voortgang van de renovatie te bespoedigen. Post was ontstemd over de brandbrief, maar wil wel verder praten over oplossingen, aldus Frans Kramer, voorzitter van de Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar e.o.

Een van de aangedragen opties maakt in ieder geval weinig kans: werkzaamheden 's avonds en 's nachts. De Provincie stelde begin oktober al dat dit eigenlijk onmogelijk is. Contractueel is het niet vastgelegd, omdat het overlast oplevert voor de omwonenden en ook voor vleermuizen. De diertjes kunnen dood gaan als hun winterslaap vaker dan drie keer wordt onderbroken door bijvoorbeeld fel licht van bouwlampen. De Flora- en Faunawet neemt ze in bescherming. Daarnaast is nachtwerk onveiliger voor de bouwers en veel duurder. Sowieso zou het erg lastig zijn er nu nog extra personeel voor te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl