Alkmaar Centraal


Van vrijdag 9 tot en met zondag 25 november wordt er bij Kunstuitleen Alkmaar een tentoonstelling gehouden rondom de filmopera 'A Day in June'. In de tentoonstelling komen zang, schilderkunsten en film samen. Er zijn portretten en voorstudies te zien die beeldend kunstenaar Ludo Winkelman maakte voor deze film. Daarnaast is de trailer van de film te zien. Op 18 november gaat de film in première bij bioscoop Vue Alkmaar.

De makers van de film, componist Marion von Tilzer, filmmaker Peter Sieben, librettist Gerard Harleman en beeldend kunstenaar Ludo Winkelman, zijn op zoek gegaan naar een nieuwe vorm. Films van nu hebben vaak een hoger tempo en er wordt meer gebruikgemaakt van technische effecten. In deze film wordt het beeld op verschillende momenten gefixeerd en wordt er naar een geschilderd portret gekeken.

De tentoonstelling geeft een beeld van het ontstaan van de geschilderde portretten en hoe deze een plek in de film hebben gevonden. Daarnaast zijn er ook autonome portretten te zien zodat een completer beeld ontstaat van het beeldende werk.

De tentoonstelling is elke week van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur te zien in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar. In het weekend zijn bezoekers ook welkom. Op zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur en op zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Kunstuitleen Alkmaar is gevestigd aan Bergerweg 1 in Alkmaar. (foto: werk van Ludo Winkelman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl