Alkmaar Centraal


Mede dankzij Europese samenwerking worden prachtige culturele filmproducties waargemaakt. Sinds donderdag zijn een aantal daarvan te zien tijdens het vierde Europese Filmfestival van Filmhuis Alkmaar, Cinebergen, Europe Direct Noord-Holland Noord en Bibliotheek Kennemerwaard . Het 4e EUFF is met 23 titels en 44 vertoningen breder dan ooit en duurt nog tot en met zondag.

In vier dagen tijd wordt in Bergen en Alkmaar de crème de la crème van de Europese cinema vertoond. De films komen vanuit heel Europa en zetten aan tot nadenken, amuseren, ontroeren, schokken en verwonderen. De meeste daarvan zijn prijswinnaars, geplukt uit de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Toronto en Venetië en zijn dan ook bijna allemaal unieke voorpremières. Ook zijn enkele klassiekers en nabesprekingen toegevoegd aan de agenda.

Donderdag werd afgetrapt met het prachtige Cold War van Paweł Pawlikowski. Hij won er in Cannes de Award voor Beste Regisseur mee. Verder te zien zijn het aangrijpende Girl, Kursk en Todos Lo Saben met Javier Bardem en Penelope Cruz. Ook worden vertoond de remake van het Italiaanse Suspiria en Werk Ohne Autor, die tijdens het Toronto Internatonal Filmfestival een minutenlange ovatie opleverde.

Het totale programma is na te lezen in het gratis programmaboekje, verkrijgbaar bij de deelnemers, en de websites filmhuisalkmaar.nl en cinebergen.nl. Daar kunnen de kaarten ook gereserveerd worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl