De elfjarige schermster Talitha Sluman uit Alkmaar tikte dit weekend in de Duitse stad Duisburg iedereen van de loper af tijdens een internationaal toernooi. Bij de meisjes  haalde clubgenoot Ava Emanuel een mooie zesde plaats in de categorie onder 14 jaar.

In Talitha's klasse -12 jaar deden zestien meiden mee. De meesten uit Duitsland, één Oekraïense en nog twee andere Nederlanders. Talitha verloor in haar poules maar één van de acht partijen. Daarna volgden de eliminaties. Talitha won haar wedstrijden met 10-1, 10-4 en de halve finale met 10-2. In de finale werd het nog even spannend. Maar ook de Duitse Lilly Schulze moest uiteindelijk het onderspit delven, met 10-8.

Er deden naast Talitha nog vijf leden mee van HollandSchermen. Bij de meisjes onder 14 jaar haalde Ava Emanuel een zesde plaats. Bij de jongens onder 12 jaar werden Jonas Moerbeek zesde en Max Boing vijftiende. En voor Adam van Ederen was het resultaat een negentiende plaats in de categorie onder 14 jaar.
Bekeken: 3218x