Alkmaar Centraal


Eén keer per jaar mogen de vaders en moeders van de jeugdleden van HollandSchermen uit Alkmaar zelf voelen hoe het is om een floret in handen te houden. Dat is tijdens het jaarlijkse ouder-kind-schermen. Vrijdag 2 november was het weer zover.

In sporthal De Meent kregen de ouders eerst een basisuitleg van maître Jeroen Divendal. Daarna gingen de schermmaskers op en kregen de vaders en moeders les van hun eigen zoon of dochter. In een half uur probeerden ze zich de regels eigen te maken. Zo scoor je bij floretschermen alleen als je officieel het initiatief neemt en dat kan ook door een aanval 'over te nemen', middels het pareren of aantikken van het wapen van de tegenstander. Al snel merkten de volwassenen dat het nogal zweten is met een masker op je hoofd en al die lagen kleding aan. Die zijn wel nodig om te voorkomen dat een steek van de ander echt pijn doet.

Na de instructies konden de ouders tijdens korte partijtjes laten zien wie de techniek het best beheerst. Sommigen liepen in een reflex snel achteruit als de tegenstander met een scherpe punt op ze af kwam. Anderen hadden er lol in zoveel mogelijk op het wapen van de ander te slaan, maar vergaten het lichaam te raken waardoor ze geen punten haalden.

De kinderen moedigden hun ouders fanatiek aan. Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn, maar alle vaders en moeders kregen aan het einde van de les een oorkonde van HollandSchermen als bewijs van deelname. Volwassenen die de smaak te pakken hebben gekregen, kunnen elke woensdagavond of vrijdagochtend komen trainen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl