Alkmaar Centraal


Zaterdag is in de expositieruimte van Koel310 in Alkmaar een tentoonstelling met werk van Hans Boomsma gestart. Hans nam zelf de opening voor zijn rekening en daarna volgde een optreden van Dikke Dennis & de Røckers.

Hans Boomsma is dichter, beeldend kunstenaar en levend kunstwerk, maar misschien wel het meest bekend als zanger van de inmiddels ontbonden band The Shavers. De markante persoonlijkheid werd al op relatief jonge leeftijd getroffen door een agressieve vorm van reuma. Die ziekte verwoeste zijn lichaam, maar versterkte zijn geest. Ondanks zijn kunstgewrichten, bij elkaar opgeteld jarenlange ziekenhuisopname, met veel pijn en vele operaties gaat hij altijd met volle kracht positief door.

Zijn lichaam zit vol tatoeages. Hans zijn ‘jinx’ tegen de reuma. Deze pijn bepaalt hij zelf en het door de ziekte kapotgemaakte lijf wordt zo weer mooi. Zoals gezegd is hij een levend kunstwerk.

De tentoonstelling loopt tot en met zaterdag 1 december, is vrijdag en zaterdag geopend van 13:00 tot en met 17:00 uur en op de andere dagen eventueel op afspraak. Meer info op expo72.nl. (foto: Facebook / EXP072)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl