Alkmaar Centraal


Zondag 18 november wordt in de Remonstrantse Kerk van Alkmaar de muzikale reis 'From Berlin to Broadway' ondernomen. Centraal in het gevarieerde programma staan composities van Kurt Weill. Sopraan Andrea van Beek, de geboren Spierdijker trompettist George Pancras en pianist Hein Franssen brengen Weill's muziek uit de jaren ’20, ‘30 en ’40. Van cabaret en muziektheater uit Berlijn, tot musicals vanaf Broadway, New York.

Kurt Weill verwierf in één klap beroemdheid met de 'Dreigroschenoper' uit 1928, geschreven met Bertolt Brecht. In 1933 werd zijn muziek “entartet” verklaard en via Parijs emigreerde Weill in 1935 naar New York, waar zijn muziek verder evolueerde dankzij tijdgenoten als Gershwin, Berlin en Porter.

Negen jaar geleden speelden Pancras, Van Beek en Franssen eenmalig een Weill concert en dit jaar komt het gelegenheidstrio op hem terug met 'From Berlin to Broadway', een prachtige opvoering van swingende muziek uit roerige tijden.

Inloop is vanaf 14:00 uur en het concert duurt van 14:30 tot ongeveer 16:10 uur, inclusief een pauze ongeveer halverwege. Kaarten kosten vooraf 12,50 euro, te betalen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en 15 euro aan de deur. De Remonstrantse Kerk is gelegen aan het Fnidsen 33-37.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl