Alkmaar Centraal


Zaterdag 24 november komt Clean Pete voor een voorstelling naar de Grote Kerk in De Rijp. Clean Pete speelt Nederlandstalige up tempo pop, folkliedjes en verstilde nummers. Al voordat hun eerste cd uitkwam, nam Nederpopicoon Anne Soldaat de dames van Clean Pete onder zijn hoede. Dit resulteerde in een mooie, herkenbare samenwerking en goed ontvangen cd’s. Ook werden ze vrij snel uitgenodigd voor optredens bij De Wereld Draait Door, de Parade, Pinkpop en Noorderlicht.

Clean Pete bestaat uit de tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven, Sam van Hoogstraten en Kees Schaper. De zussen zingen en spelen cello en gitaar en zorgen voor de bijzondere tweestemmigheid waar de groep zo bekend om staat. De voorstelling staat in het teken van hun laatste album “afblijven”. Het is een afwisselend album met “sixties”-garagebeat, “surf riffs”, ingehouden nummers en moderne meedansers. Het album kwam in februari 2018 uit en werd meteen goed ontvangen in de landelijke pers. Dat het muzikaal wel goed zit met de groep, blijkt uit de programmering: in april 2019 treden ze op in de kleine zaal van het Concertgebouw.

Het optreden begint om 20:30 uur en duurt tot 22:30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar op cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. En voor jongeren: op vertoon van je CJP-pas krijg je 2,50 korting op een kaartje. (foto: Sanja Marušić)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl