Karavaan wordt officieel een culturele instelling van Alkmaar. En dat is belangrijk voor de organisatie, want nu is het buitengewoon theater op locatie structureel in de programmabegroting 2019-2022 van de gemeente opgenomen.

Karavaan is blij dat zij haar avontuurlijke programma in de stad en het ommeland van Alkmaar mag blijven maken en dat het jaarlijkse stadsfestival in en van Alkmaar blijft. En dat daar geld voor vrijgemaakt is.  Karavaan wordt straks voor onder andere het zomerfestival en Winterkaravaan ondersteund met 252.000 euro, ongeveer 30 procent van de totale begroting.

Sinds 2016 is Karavaan geworteld in Alkmaar. De organisatie voelt zich gewaardeerd door het vertrouwen en gestimuleerd om haar rol van bedenker, producent en presentator van actuele kunstprojecten te blijven realiseren: "Dat vertrouwen gaan we zeker benutten door de komende jaren een spraakmakend programma te brengen met landelijke uitstraling, geïnspireerd op de gebiedsontwikkeling van de regio. Maar het meest fantastische aan deze toekomstvisie is dat we vooruit mogen denken en met partners langere lijnen mogen maken. Al onze zintuigen blijven op scherp staan om telkens publiek te verrassen en te trakteren op verbeelding op al die bijzondere plekken in de regio Alkmaar. En daar hebben we zin in!"

Karavaan werkt nu aan vijf nieuwe voorstellingen van jonge theatermakers voor de Winterkaravaan, die van 27 tot en met 29 december zal neerstrijken in de voormalige TMG-drukkerij. (foto: Emil de Jong)