Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Afgelopen zondag ontving drummer Han Bennink de Victoriefonds Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Hij kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter en burgemeester van Bergen Hetty Hafkamp. Bennink was samen met luitist en dirigent Mike Fentross en singer-songwriter Paul de Munnik genomineerd voor de prijs. Voorafgaand aan de bekendmaking traden ze alle drie op. En dat was genieten geblazen voor de 250 aanwezigen in Theater De Vest in Alkmaar. Naast de prijs voor Podiumkunsten maakte Fred Hoogendoorn van de Alkmaarsche Courant de Publieksprijs bekend. De afgelopen drie weken kon iedereen stemmen op zijn favoriete genomineerde. Kunstenaar Gerben Hermanus kwam als favoriet uit de bus.

De vakjury over Bennink: "Of het nu de free jazz en geïmproviseerde muziek is, in groepsverband of solo, altijd is Han Bennink onmiskenbaar aanwezig. Zijn vele samenwerkingen met zo’n beetje alles en iedereen tussen The Ex en Guus Janssen in, getuigen van een open en vrije geest. Zo begeleidde hij de grootste Amerikaanse jazzmusici: saxofonisten als Sonny Rollins, Johnny Griffin en Hank Mobley. Bij Bennink valt op dat traditie en vernieuwing hand in hand kunnen gaan. Steeds verrast hij zijn publiek, hij is onvoorspelbaar, blijft experimenteren en zoekt de maximale
vrijheid."

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Een zevenkoppige vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl