In 2007 interviewde KunstNetTV de inmiddels overleden Alkmaarse stadsdichter Joost Zwagerman tijdens de festiviteiten rond 400 jaar Alkmaarder Hout. Joost Zwagerman was tussen 2004 en 2009 stadsdichter en speciaal voor de viering van het toen 400 jaar oude stadspark schreef hij het gedicht 'Het Eeuwigdurende Park.'

De kijker ziet tijdens de uitzending onder andere beelden van de onthulling van de plaquette met daarop Zwagerman's gedicht. Hij vertelt over Alkmaar, het schrijverschap en zijn nominatie voor de Paul Snoek Poeziëprijs die hij ook zou winnen. In 2009 nam Margreet Schouwenaar als stadsdichter het stokje van hem over.

Zondag 18 november wordt op initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, TAQA Theater De Vest en De Grote Kerk Alkmaar en de Gemeente Alkmaar de eerste Joost Zwagerman Lezing gehouden. Jaarlijks zal een bekende schrijver, journalist of beeldend kunstenaar reflecteren op de relatie tussen- en het belang van beeldende kunst en literatuur. De gemeente Alkmaar wil zo het gedachtegoed van schrijver, dichter, columnist en publicist Joost Zwagerman op stimulerende wijze levend en actueel houden.

KunstNetTV is elke dag om 10:00 en 22:00 uur te zien op het televisiekanaal van HALStad Centraal, en maandag, woensdag en zaterdag om 15:30 en 20:30 uur op Be@tTV. De uitzendingen terugkijken kan op kunstnet.tv. (foto: KunstNetTV)
Pin It
Bekeken: 2685x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/