Donderdag 22 november presenteert Het Moment een filmavond rondom de Noorse kunstenaar Hariton Pushwagner: 'Pushwagner rules!' Dat is vanaf het begin van de documentaire duidelijk. De eigenzinnige Noorse kunstenaar neemt direct de regie over: het interview, de kadrering van het shot en zelfs de set dressing moeten helemaal anders. Dit is illustratief voor Hariton Pushwagner, die in Noorwegen een cultfiguur is vanwege zijn excentrieke en provocerende karakter. Met humor, passie en dankzij veel whisky lukt het de filmmakers een indringend beeld te schetsen van Pushwagner's destructieve levensstijl en kunstenaarschap.

Pushwagner (1940), pseudoniem van Terje Brofos, staat bekend om zijn satirisch commentaar op macht en hebzucht in de maatschappij van de twintigste eeuw. In zijn werk laat hij zich inspireren door de naoorlogse Amerikaanse consumentencultuur, de glamour van Popart, science fiction, maar ook door Beatdichters als William Burroughs en zijn roman Soft Machine uit 1961. Zijn internationale doorbraak beleefde hij in 2008 toen hij deelnam aan de Biënnale van Berlijn.

De filmavond begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst en kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Push Wagner)
Pin It
Bekeken: 2521x
https://ee.itk.ac.id/data/