Alkmaar Centraal


Het afgelopen jaar bezochten vele geïnteresseerden de maandelijkse lezingen rondom trending Europese topics in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar centrum. Zondag 25 november vindt de laatste lezing plaats, daarin staan ‘feit & fictie’ lijnrecht tegenover elkaar. Liane Visser Van 't Hof, historicus, geeft antwoord op prangende vragen rondom het begrip nepnieuws.

Ook worden op deze middag de eerste exemplaren van het katern van ‘Europa in Turbulentie’ overhandigd aan Anne-Marie Eekhout, werkzaam bij de vertegenwoordiging van het Europese Parlement in Nederland en Hanneke Idema, directielid van Bibliotheek Kennemerwaard, host van Europe Direct Noord-Holland Noord. Henk Oonk, voorzitter van initiatiefnemer NEIOS, zal de boekjes overhandigen. Hoe zijn alle gebeurtenissen in Europa nog te begrijpen en wat zijn de achtergronden eigenlijk? In het katern ‘Europa in turbulentie’ proberen journalisten, wetenschappers en onderwijsexperts meer duidelijkheid te geven over die achtergronden. Het doel is om zo meer inzicht te bieden in de actuele ontwikkelingen in Europa.

De Europa Actueel lezing en overhandiging van het eerste katern zijn gratis bij te wonen in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum. Het evenement begint om 13:30 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst en kan via europainnoordholland.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl