Alkmaar Centraal


Alkmaar wil meer investeren in de buurthuizen in de stad. Wethouder Marcel van Zon ziet de buurthuizen steeds meer groeien en dat is goed, in zijn ogen: "Door de groei die de buurthuizen doormaken worden er ook meer kansen gecreëerd. Elk buurthuis groeit in zijn eigen tempo, sommige sneller dan anderen, maar elke nieuwe stap er is één." Volgens Van Zon is het belangrijk dat deze ontmoetingspunten zich uitbreiden. "Het zou een verrijking voor een buurt zijn als het buurthuis bijvoorbeeld ook dagbesteding toevoegt, naast de activiteiten die er al zijn."

De buurthuizen zijn al aardig op weg in dat groeiproces. De bestuursvoorzitters hebben een gezamenlijk plan gemaakt dat binnenkort in het college besproken gaat worden. "Zodra de plannen rond zijn en iedereen het er over eens is, dan kunnen we daadwerkelijk gaan investeren. Dat de voorzitters de plannen zelf gemaakt hebben geeft ook al aan hoe betrokken ze zijn", aldus de wethouder.

De voorzitters zijn in hun nopjes met het plan van de gemeente. "Voor ons betekent het heel veel, want mensen hebben vaak een laag beeld van buurthuizen en als er meer mogelijkheden zijn krikken we ons imago een beetje op"."Ik ben enorm betrokken bij de buurt en we zijn heel blij dat we zelf mee mogen werken aan de mogelijke investeringen, dat geeft ons een gevoel van waardering" en "Ik kan niet anders zeggen dan: super dat de gemeente dit voor ons over zou hebben", zo klinken de reacties van de voorzitters van buurthuizen in Overdie, Huiswaard en Daalmeer.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl