Alkmaar Centraal


Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt zoeken bedrijfsleven en onderwijs elkaar steeds meer op. Zo hebben circa honderd eerstejaars MBO-studenten van de commerciƫle opleidingen van het ROC Horizon College afgelopen vrijdag bedrijven in Alkmaar bezocht om zich te oriƫnteren op hun toekomstige beroep en de mogelijkheden voor een baan in de regio. De Alkmaarse bedrijven Eriks, Dyka, Solar en Broekhuis openden hun deuren waardoor de studenten een goede indruk kregen van deze ondernemingen.

"Met deze opzet kunnen we studenten, voordat ze op stage gaan, al in een vroeg stadium kennis laten maken met het bedrijfsleven", vertelt opleidingsmanager Barry van Brenk. "Zo verruimen ze hun blik. Dat is belangrijk omdat ze al aan het begin van hun studie verschillende mogelijkheden kunnen aftasten en zich een beeld kunnen vormen. De studenten waren goed voorbereid, op school hadden ze research gedaan naar de bedrijven. Ook voor het bedrijfsleven is het een mooi moment om een indruk te krijgen van toekomstige medewerkers. Zowel de studenten als de vertegenwoordigers van de bedrijven hebben van elkaar een goede eerste indruk gekregen. Hopelijk resulteert dat in vruchtbare samenwerkingen. Helemaal nu bedrijven zitten te springen om goed gekwalificeerd personeel."

Tijdens deze Dag van de commercie werd ook een prijs uitgereikt aan de studenten met de beste verkooppitch. Die wedstrijd werd in voorgaande weken op school georganiseerd. Van de meer dan honderd studenten die mee hebben gedaan aan de wedstrijd zijn er tien gekozen die masterclasses mogen volgen bij Catch your Talent. De dag werd compleet gemaakt met een presentatie van de accountmanager van AZ, Tim Termaat, over de organisatie van de Alkmaarse voetbalclub en wat daar allemaal bij komt kijken. Als afsluiting kregen de studenten een rondleiding door het AFAS Stadion.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl