Alkmaar Centraal


Zaterdag 13 april 2019 vindt de 47e editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Deze voorjaarsklassieker is één van de oudste toertochten van Le Champion en is bij veel fietsers de favoriet. Het is één van de eerste Noord-Hollandse wielertochten van het nieuwe wielerseizoen. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie is het voor serieuze maar ook recreatieve fietsers en e-bikers elk jaar weer een genot om deel te nemen aan de Ronde van Noord-Holland. Samen met vrijwilligers worden ieder jaar de diverse parcoursen met grote zorg uitgestippeld, onder andere langs historische stolpboerderijen, karakteristieke dorpjes en tulpenvelden.

De Ronde kan worden gestart in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Vanaf elk startpunt voeren 40 en 60 km lange routes langs mooie plekjes in de eigen regio. De 110 km route verbindt alle drie de startplaatsen en de 160 km route loopt ook nog eens via Schagen en Medemblik.

De Hartstichting is sinds 2012 het goede doel van de Ronde. Ook dit jaar worden de vrijwillige donaties van de deelnemers besteed aan wetenschappelijk onderzoek om plotselinge hartstilstand te voorkomen.

Online inschrijven kan via rondevannoordholland.nl. (foto: Facebook Ronde van Noord-Holland)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl