Alkmaar Centraal


Woensdag is in de Alkmaarse wijk Daalmeer het Cruyff Court heropend met de Alkmaarse finale van het 6vs6 toernooi. Wethouder Pieter Dijkman opende het gerenoveerde veld met de woorden: "Sport is belangrijk, voor iedereen op zijn eigen niveau en dat begint met sporten in de buurt. Het Cruyff Court is een mooie plek om samen te voetballen en vrienden te maken."

Acht winnende voetbalteams uit de voorrondes deden mee aan de finale. De jongens van Bluedesk en de meiden van basisschool De Zandloper bleken uiteindelijk de winnaars en daarmee ''Kampioen van Alkmaar''. In het voorjaar mogen beide teams meedoen aan de regiofinale in Hoorn. Het team van De Zandloper mocht vanwege het sportieve spel bovendien de respect-award mee naar huis nemen.

Maar behalve voetballen was er woensdagmiddag nog meer te doen.
Spelers en bezoekers konden met AZ-mascottes Herry en Berry en AZ'er Ricardo van Rhijn op de foto of een balletje trappen in een voetbalkooi van Alkmaar Sport. Ook werd gratis soep uitgedeeld. Aan het eind van de middag sloot buurtsportcoach Chantal Thomas het feestje af: "Ons Cruyff Court is hiermee opnieuw op de kaart gezet, als een mooie plek voor sportieve evenementen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl