Alkmaar Centraal


Ziekenhuizen in heel Nederland worden jaarlijks door Elsevier Weekblad gemeten op de kwaliteit van de zorg. Hierbij wordt gelet op patiëntgerichtheid en de geleverde medische zorg. Dit kan de titel Beste Ziekenhuis van Nederland opleveren.

De twee ziekenhuizen van Noordwest werden ook onder de loep gelegd. Locatie Den Helder eindigde voor de derde keer op rij in de kopgroep bij de eerste acht en doet het hiermee beter dan het Alkmaarse ziekenhuis.

Waar Noordwest Alkmaar in 2016 zich nog het Beste Ziekenhuis mocht noemen, scoorde het in 2018 minder goed op het onderdeel Medische Zorg. Hierbij gaat het om de veiligheid van de patiënt en of het ziekenhuis werkt volgens de geldende inzichten. Op het onderdeel Dienstverlening haalt Alkmaar dit jaar de hoogste score.

Noordwest-bestuurslid Floor Haak is trots en ziet een uitdaging om volgend jaar beide ziekenhuizen in de kopgroep te hebben.  "Twee jaar geleden konden we onze beide locaties tot het beste ziekenhuis van Nederland rekenen. Onze locatie Den Helder hoort daar nu voor de derde keer op rij bij. Dat is geen toevalstreffer. Het bewijst dat we goede zorg leveren en dat onze mensen heel goed werk doen. We hadden natuurlijk gehoopt dat Alkmaar ook op alle onderdelen tot de kopgroep behoorde. We gaan onze best doen om er voor te zorgen dat heel Noordwest volgend jaar in de kopgroep zit, en op alle onderdelen de hoogste score behaalt."

Elsevier's onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl