Woensdag heeft Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) officieel haar handtekening gezet om het verkeersplein Rottepolderplein aan te pakken. De minister trekt 30 miljoen euro uit om het verouderde verkeersknooppunt toekomstbestendig te maken.

Het knooppunt dat de A9, A200 en N205 verbindt is één van de oudste van Nederland.  “Het Rottepolderplein is een evergreen in de file-berichten. Het is een complex plein met veel invoegend en afslaand verkeer. We gaan aan het werk zodat we het toenemende verkeer tussen Amsterdam, Schiphol en Haarlem soepeler kunnen afwikkelen. Dat is een mooi vooruitzicht voor de weggebruiker die hier nu dagelijks in de file staat. Het is ook belangrijk met het oog op de toekomst. De komende decennia gaan hier steeds meer mensen wonen, allemaal mensen die de weg opgaan voor familiebezoek of werk,” aldus Minister Van Nieuwenhuizen.

Hoe het knooppunt het beste opnieuw ingericht moet worden zal de aankomende tijd onderzocht worden. De minister verwacht dat rond 2023 de werkzaamheden gaan beginnen. In de aanloop worden er maatregelen genomen om de doorstroming op korte termijn te verbeteren, zoals een aanpak om forensen buiten de spitsuren te laten reizen.
Bekeken: 2621x