De inschrijving voor de 13e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is vanaf maandag 19 november geopend. De verwachte 6.500 wandelaars kunnen traditioneel op de derde woensdag van juni weer kennis maken met al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Van 19 tot en met 22 juni kunnen wandelaars genieten van strand en duinen afgewisseld met uitgestrekte polders, pittoreske dorpjes en de historische binnenstad. In slechts vier dagen wordt Noord-Holland ontdekt met onder andere de historische gebouwen zoals Museum BroekerVeiling en het Onze Lieve Vrouw ter Nood op de route. Er wordt ook gedacht aan mensen die liever twee dagen lopen; dat kan ook. De Halve 4daagse start op vrijdag 21 juni. Inschrijven kan zowel individueel als met een groep op: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl

Voor iedereen zijn verschillende afstanden beschikbaar. Bij zowel de individuele als groepsinschrijving kan er gekozen worden uit afstanden van 8,5, 15 20, 25 en 40 kilometer per dag. De Wandel4daagse, georganiseerd door Le Champion, typeert zich met routes die de gebouwen niet passeren, maar er doorheen gaan. Denk aan de start in het AFAS Stadion, Sportcomplex de Meent en een stempelpost in de BroekerVeiling en elke dag een andere start- en finishlocatie.

Sinds vorig jaar zijn er een speciale groepsinschrijvingen tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar mogelijk, voor vriendengroepen en bedrijven. Wegens het succes van vorig jaar is dit ook tijdens de 13e editie in 2019 weer mogelijk. Le Champion vindt vitaliteit op de werkvloer een belangrijk speerpunt en wil bedrijven daarom motiveren om aan dergelijke wandelevenementen deel te nemen. Ook voor de groepen geldt: zowel 4 dagen als 2 dagen wandelen is mogelijk.

Sinds 2017 is ’t Praethuys in Alkmaar, een inloophuis voor mensen met kanker, als officieel goed doel aan de Wandel4daagse verbonden. Vorig jaar is er maar liefst 8.361 euro gedoneerd. Bij inschrijving voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys.
Bekeken: 2023x