Zaterdagavond speelde DAW Heren 1 uit tegen De Rijn H1 in Wageningen. Na een gelijk opgaande wedstrijd, was het Alkmaarse team niet bij machte om een kleine voorsprong vast te houden en de overwinning binnen te halen. De spannende wedstrijd eindigde 12-11.

De eerste periode startte gelijk opgaand. De invallende keeper Raymon Kussendrager moest wel snel al twee doelpunten incasseren, maar DAW kwam terug en nam de leiding over middels een strafworp. Veertien seconden voor rust kon De Rijn nog de gelijkmaker scoren, goed voor een stand van 4-4 op het bord.

Het tweede kwart startte net zoals de eerste periode deed. Al snel stond DAW met twee doelpunten achter, waarna het team zich weer terug knokte. Deze keer lukte het de thuisploeg echter om de marge op  één goal te houden. Halverwege de wedstrijd stond het 9-8.

Tijdens de derde periode wist DAW de wedstrijd wel weer te kantelen, maar de voorsprong (10-11) kon ook nu niet worden vastgehouden. In de laatste seconden scoorde De Rijn de gelijkmaker en zo konden alle spelers zich opmaken voor een spannende vierde periode. Daarin waren er waren kansen over en weer maar de Wagenaars trok met een goed benutte strafworp aan het langste eind en zetten de eindstand op 12-11.

DAW H1 is met zeven punten uit acht wedstrijden een plekje gezakt in de 3e Bondsklasse B en bezet nu de negende plek. De top vijf heeft duidelijk afstand genomen van de andere zeven teams. Daaronder zit het erg dicht op elkaar met vier teams op zeven punten en drie op zes punten, en het merendeel loopt een wedstrijd achter.
Bekeken: 2545x