Alkmaar Centraal


Het wil maar niet lukken met Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club. Op het zonovergoten maar koude veld bleef de ploeg aanvankelijk goed overeind tegen middenmoter Pickwick Players uit Deventer, maar in de tweede helft ging het mis. De score kwam uit op 5-41, waardoor het team na acht wedstrijden op nul punten blijft staan in de 2e Klasse Noord.

De eerste tien minuten was Alkmaar voortdurend in de aanval en het leek of de mannen dit seizoen eindelijk eens een vuist kon maken, maar de Players hielden de deur dicht en zetten vervolgens de eerste punten op het bord met een try in de hoek (0-5). Even later was het weer raak na een doorbraak in het midden, en deze keer werd ook de bonuskick op de palen gescoord (0-12). Alkmaar herpakte zich, maar kwam zelf voor rust ook niet meer scoren.

In de tweede helft ging de strijd aanvankelijk weer gelijk op totdat Alkmaar een foutje maakte, die met een geconverteerde try werd afgestraft (0-19). Daarna scoorden de Players nog eens uit een snel genomen strafschop. Alkmaar kwam terug in de wedstrijd en na een serie goede aanvallen was het Michael Vlaar die de bal achter de goallijn wist te drukken (5-24). Aanvoerder Kenny Kolk schoot de conversie naast de palen, maar de "nul" was van het bord en er ontstond hoop op een inhaalrace. Die  werd echter snel de kop ingedrukt. De gasten uit Deventer scoorden nog eens drie try's voordat werd afgefloten.

De Alkmaarse rugbyers spelen de komende twee wedstrijden tegen de nummer drie en de competitieleider. Daarna is er voor de nummer twaalf nog één goede kans om de eerste seizoenshelft af te sluiten met wat puntjes, tegen de nummer tien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl