00:00
55
00:00


De brandweer nodigde maandagochtend  65-plussers uit om samen met brandweerlieden een 'broodje brandweer' te komen eten op de kazerne aan de Helderseweg. Brandweermedewerker Marco Overeem vertelde onder andere hoe belangrijk bijvoorbeeld rookmelders en een ontmoetingspunt bij een brand zijn.

"Steeds meer senioren blijven zo lang mogelijk thuis wonen. Dan is het belangrijk dat ze goed op de hoogte zijn van wat ze moeten doen als er brand is", aldus Marco. "Het is een specifieke doelgroep en daar willen we graag wat extra aandacht aan schenken".

De ouderen zijn op hun beurt blij dat de brandweer dit organiseert. "Ik heb wel een rookmelder thuis, maar wat ik verder precies moet doen weet ik eigenlijk niet echt. Ik vind het fijn dat de brandweer ons deze les geeft", vertelt bezoeker Jan Westerhuis. Anderen komen uit pure interesse. "Ik weet het eigenlijk allemaal wel, maar ik vind het alsnog erg interessant om te horen", zegt André Rootlieb.

Maar hoogtepunt was toch wel de rondleiding door de kazerne waarbij brandweermedewerkers vertelden welke wagens wanneer gebruikt worden, welke kleding brandweerlieden in dienst dragen en, en dat is vrij bijzonder, er kon een kijkje genomen worden in één van de 'slaapkamers' van de 24-uurs dienst.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl