Alkmaar Centraal


Of je nu volleybalt, fietst, wandelt of iets anders, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het platform Inviplay. Op de website komen Alkmaarders makkelijk met elkaar in contact om samen te bewegen. Gewoon in het park of in de gymzaal om de hoek.

Inviplay is een samenvoeging van Invite & Play. Bezoekers zien welke activiteiten er in hun buurt of stad plaatsvinden. Eenmalig of regelmatig, door burgers zelf georganiseerd, zonder de verplichtingen van een vereniging, op het moment dat het hun uitkomt. Boaz en Paul Keurentjes van Bureau Beton, bedenkers van Inviplay: "We willen dat mensen meer gaan bewegen, dit moet leuk en makkelijk zijn. Dat zie je terug in het concept: het is helemaal gratis en met één druk op de knop doe je mee. Ook kunnen bezoekers aangeven welke sporten ze leuk vinden en uitnodigingen ontvangen wanneer er voor deze sporten iets wordt georganiseerd. En ze kunnen meteen een sportlocatie in de buurt reserveren."

Volgens zowel Alkmaar Sport als de gemeente Alkmaar draagt Inviplay bij aan een efficiënte benutting van sportfaciliteiten in de gemeente. "Sportaccommodaties kunnen dankzij Inviplay 24 uur per dag, 7 dagen in de week gereserveerd worden, in plaats van alleen tijdens kantoortijden", aldus Pieter Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. "We verwachten daardoor een nog hogere bezetting van de verschillende zalen door individuele sporters. Het wordt makkelijker om meer te gaan sporten, of een sportafspraak te maken in de sportzalen van de gemeente. Als gemeente Alkmaar dragen we hier uiteraard graag aan bij."

Voor Robert de Ruiter, bestuurder van Univé Regio+ past het promoten van Inviplay bij de nieuwe Univé winkel die op 30 november officieel opent in Alkmaar. "Risico’s voorkomen en gevolgen beperken. Dat is de toekomst van verzekeren", legt De Ruiter uit. "Als coöperatie doen we dat graag samen met partijen met eenzelfde doel. Dankzij de pilot die we samen hebben opgezet dragen we bij aan het vergroten van sportparticipatie op lokaal niveau en daarmee het verkleinen van gezondheidsrisico’s."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl