Alkmaar Centraal


De provincie Noord-Holland neemt extra maatregelen om de doorstroming en veiligheid van het autoverkeer op de Westerweg (N242) in Alkmaar te verbeteren, omdat door de opgelopen vertraging bij de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug de hinder langer duurt dan gepland. De komende weken worden er nieuwe maatregelen toegepast. Naar verwachting kan de brug in september 2019 weer gebruikt in zijn geheel gebruikt worden.

Met het plaatsen van extra borden wordt automobilisten geadviseerd om tot die tijd via de A7 te rijden. Langs de N242 worden twee observatiecamera's geplaatst zodat er bij een verstoring snel gehandeld kan worden door de verkeerscentrale. En een toeritdosering bij de oprit van bedrijventerrein Boekelermeer aan de Diamantweg verbeterd de doorstroming en veiligheid.

Daarnaast gaat de provincie een aantal innovatieve Smart Mobility maatregelen nemen. Zo wordt bestemmingsverkeer benadert door middel van pushberichten op de mobiel als er hindermomenten zijn en moet er via de navigatie zichtbaar worden waar veel mensen vandaan komen en naartoe gaan. De provincie verwacht dat de hinder voor het autoverkeer met onder andere deze maatregelen minder zal worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl