Alkmaar Centraal


De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn in december op vier locaties in Alkmaar te bezoeken. Iedereen ouder vanaf 60 jaar is van harte welkom bij de gezellige, creatieve evenementen waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Maandag 3 december is er in de Palatijn, Dillenburgstraat 1, een lezing over sinterklaasinpakpapier. Op het papier zijn allerlei tradities rond Sinterklaas terug te vinden, zoals de stoomboot en schoentje zetten. Aan de hand van het inpakpapier zijn de veranderingen rondom Sinterklaas terug te zien. Een bijzondere manier om het feest onder de loep te nemen. De lezing duurt van 14:00 tot 15:30 uur.

Maandag 10 december is een in De Vleugels, Terborchhof 1, een lezing over tangodansen. Bezoekers worden meegenomen in een voorstelling over de dans en het land van herkomst: Argentinië. De lezing duurt van 14:00 tot 15:30 uur.

Donderdag 13 december draait Bart-Jan Oosting muziek in De Oldeburgh, Herenweg 91. Het is voor de ouderen muziek om herinneringen op te halen. Natuurlijk mogen ze zelf ook de dansvloer op.

Maandag 17 december is er in De Palatijn, Dillenburgstraat 1, een workshop iconen schilderen. Bezoekers leren volgens traditionele verftechnieken een schilderij van een eigen icoon te maken. Natuurlijk mag het kunstwerk na afloop mee naar huis genomen worden. De workshop duurt van 14:00 tot 15:30 uur.

Opgeven voor een activiteit kan door te bellen naar 0725404335. En een strippenkaart om mee te doen kan gekocht worden bij de balie van Artiance of op de locatie van de activiteit. De toegang tot de activiteiten bedraagt 5 euro. Een volledig overzicht staat op dagendauwagenda.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl