Alkmaar Centraal


Schoonrijden is ideaal voor mensen die graag schaatsen, maar die niet meer per se hard hoeven te rijden. De sierlijkheid en de gezelligheid zorgen er in combinatie met de juiste technieken voor dat je uren over het ijs kunt zwieren. Om het schoonrijden meer bekendheid te geven, is het belangrijk dat schaatsers ook aan conditie- en droogtraining gaan doen. Daarom organiseert de Landelijke Vereniging Schoonrijders in samenwerking met Alkmaar Sport donderdagmiddag 29 november een extra ‘basistraining’ in De Meent.

Het programma bestaat uit twee soorten trainingen. Het eerste uur staat in het teken van ‘droogtraining’. Tijdens deze training worden er binnen in de zaal een aantal kracht- en evenwichtsoefeningen uitgevoerd, wat zeer belangrijk is tijdens het schoonschaatsen, want er is niets zo vervelend als vallen op hard ijs. Het tweede uur gaat verder op het ijs. Onder leiding van een schaatsleraar van In Balans en een leraar van de Landelijke Vereniging Schoonrijders, zal er een schaatstraining worden gegeven op de 400-meterbaan. De trainingen zijn bedoeld voor schoonrijders die gezond en sportief ouder willen worden.

De kosten bedragen 15 euro. Aanmelden en meer informatie opvragen kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl