Zaterdag is aan de Limmerhoek in Alkmaar het nieuwe vakbondshuis van de FNV regio Alkmaar feestelijk geopend: het oudste en jongste lid knipten een lintje door, en Bertje Dorperwtje zorgde voor een begeleidend muziekje. Oudste lid meneer Joosten is inmiddels 89 jaar, en al 70 jaar lid. Het jongste lid, Lisanne Linck, is pas 17: “Ik kwam erachter dat ik te weinig verdiende op mijn werk. Nu ik lid ben van de FNV kan ik er - en nu hier op deze plek - terecht als ik hulp nodig heb. Dat is fijn en het gaat veel beter."

Het splinternieuwe vakbondshuis dient als ontmoetingsplek voor mensen die advies nodig hebben of behoefte hebben aan nieuwe ontmoetingen. In Alkmaar worden zo'n 17.000 mensen door de FNV geholpen, waarvan er 16.200 uit het HAL-gebied en de BUCH-gemeenten komen. Alkmaar is dus een mooie centrale locatie voor de FNV.

“Niet alleen leden, maar ook niet-leden kunnen bij ons aankloppen.”, zei FNV-bestuurder Mustapha Laboui bij de opening. Er is goed nagedacht over de locatie in Alkmaar: “Dit is een goed bereikbare plek voor auto’s, fietsers en voetgangers - ook als je met het openbaar vervoer komt. En we zitten in een winkelstraat, dat is ook fijn, iedereen weet dit wel te vinden. Daarnaast is dit natuurlijk ook een mooie plek, midden in de stad.” Ria de Graaf, kaderlid van FNV regio Alkmaar, vulde nog aan: "Jonge en oude mensen komen samen en inspireren en helpen elkaar. Zo krijgen we dingen voor elkaar, wat dat dan ook is."

Na de feestelijke opening werden er verschillende workshops gegeven, waaronder 'werken zonder loon', ook waren er informatiepunten waar mensen terecht konden met vragen over pensioen of wat het FNV voor hen kan betekenen. Er werd ook een vakbondsmarkt gehouden, hier kwamen mensen met elkaar in gesprek en konden zo elkaar advies geven en helpen, of gewoon een gezellig praatje maken. Leden van de FNV hebben er vertrouwen in dat het huis gaat bruisen en hopen dat iedereen zich er thuis zal voelen.
Pin It
Bekeken: 3105x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/