Alkmaar Centraal


Zaterdag heeft DAW Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Alkemade uit Roelofarendsveen gewonnen. Al vanaf de start van deze belangrijke confrontatie bleek DAW te sterk te zijn voor de gasten; het bewegelijke spel bleef vrijwel de hele wedstrijd onbeantwoord. Na het laatste fluitsignaal was de stand 19-6.

DAW startte de wedstrijd sterk door twee doelpunten in de eerste minuten te zetten. Hiermee bepaalden de Alkmaarders het wedstrijdritme. Aan het eind van de eerste periode stond het dan ook al 4-1. In het tweede kwart werd de wedstrijd eigenlijk al op slot gezet; drie doelpunten in de eerste twee minuten zorgden voor een 7-1 voorsprong waarvan de Zuid-Hollanders niet meer konden herstellen. Voor de tweede rust liep hun achterstand op naar 10-2.

In het derde kwart kregen vier jonge onervaren DAW-spelers Kees Wit (17), Joep Liefting (17), Daan de Jong (17) en Sven Brouwer (18) de kans om zich te bewijzen. De jongens grepen de mogelijkheid met beide handen en gaven Alkemade geen enkele kans. Voor de tweede rust liep de stand op tot 15-2.

In het laatste kwart begon DAW met de winst in zicht al slordiger te verdedigen. Alkemade wist hier gebruik van te maken en vond nog vier keer het net. De Alkmaarse ploeg wist zelf echter ook nog vier keer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 19-6.

De heren van DAW staan nu vlak voor de winterstop met 10 punten op een gedeelde zesde plaats in de competitie.  Met volgende week de derby Reuring H1 – DAW H1 op het programma hopen de heren aan te sluiten bij de top vijf.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl