De Alkmaarse Rugby Club begon zondag met een mannetje tekort tegen Castricum, de nummer twee in de 2e Klasse Noord en het leed werd gaandeweg alleen maar groter. Toen vlak voor rust nog twee Alkmaarse spelers uitvielen door blessures, toonde de coach van Castricum medeleven door één speler van het veld te halen. Later haalde hij er nog twee naar de kant. Alkmaar verloor evengoed kansloos met 84-0.

Na de kick-off duurde het niet lang voor de klasse van Castricum zichtbaar werd. Al na een paar minuten brak de thuisploeg vanaf de driekwartlijn door en was de eerste try van de wedstrijd een feit. De bonustrap op de palen werd geconverteerd voor 7-0. Binnen een minuut was het weer raak, al werd deze try niet geconverteerd (13-0) voor twee punten extra.

Alkmaar kon daarna een tijdje de verdediging gesloten houden en af en toe ook aanvallend wat laten zien, maar de hechte verdediging van Castricum  bleef intact. Na 10 minuten doorbrak Castricum de status, om nog in e eerste helft de voorsprong uit te bouwen naar 46-0.

Zoals vermeld had de coach van Castricum voor rust al één speler uit het veld en later nog twee, zodat er nog enige lol aan het spelletje was voor de Alkmaarders. Desalniettemin was de achterstand voor het eindsignaal bijna verdubbeld tot 84-0.

Ook aan de competitiestand is te zien dat Heren 1 van Alkmaar in zwaar weer zit. De ploeg staat twaalfde en laatste met nul punten uit negen wedstrijden. Aanstaande zondag zal daar zeer waarschijnlijk een tiende nul bij komen tegen de leider in de 2e Klasse Noord. Voor de winterstop is wel nog eer te halen tegen de laatste tegenstander, de huidige nummer tien.

Bekeken: 3005x