Alkmaar Centraal


In november mochten negen werkgevers het MVO Proud Partner keurmerk in ontvangst nemen. Dit gebeurde tijdens een MVO-netwerkbijeenkomst bij sociale onderneming De Oude Keuken in Bakkum. Het keurmerk is een waardering voor Maatschappelijk Verantwoord ondernemen, oftewel het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De nieuwe Proud Partners zijn Espeq in Heerhugowaard en Stoer, Victorie Fietskoeriers en Stadswerk SW in Alkmaar. Andere nieuwelingen zijn Halte Werk, Breedweer in Uitgeest, Huize Koningsbosch in Castricum, Jumbo Egmond, en de ViVa! Zorggroep. Alle bedrijven gaven een korte presentatie over hun motivatie.

Espeq trapte af met de boodschap: "We hebben deze mensen keihard nodig, ze horen bij het fundament van het bedrijf!". Irene Makelaar, directeur van Halte Werk, maakte duidelijk dat de organisatie trots is dat ze mensen uit het eigen klantenbestand in dienst hebben. Dat alle aanwezige organisaties ondernemen met het hart was duidelijk. Saskia Geraeds van Huize Koningsbosch nam het MVO schildje graag in ontvangst, maar gaf tegelijkertijd aan dat ze wel verbaasd was, dat wat ze deed als bijzonder beschouwd kan worden: "Het moet toch eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zijn?!"

MVO Alkmaar heeft al meer dan een dozijn keurmerkschilden uit kunnen reiken aan bedrijven waarbij vijf procent van de werknemers een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. (foto: Wim van der Vlugt Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl