Alkmaar Centraal


Donderdagmiddag- en avond heeft de politie een grote actie gehouden in en om Huiswaard, Vroonermeer, de Mare, Koedijk en Daalmeer. Tijdens de 'hyena-actie' werden agenten meerdere keren aangesproken met de vraag of er iets aan de hand was. Ook op Facebook circuleerden foto's van de politie-inzet en werden vragen gesteld.

De aanleiding voor de controle moet volgens de politie gezocht worden in de melding van onder andere diefstal van fietsen, brom-en snorfietsen en overlast van vuurwerk. In de Mare werd door wijkagenten toezicht gehouden in en rond het winkelcentrum terwijl de wijkagent in Huiswaard samen met collega's verscherpt toezicht werd gehouden naar aanleiding van vuurwerkoverlast. Tijdens de controle werd zowel opvallend als onopvallend gewerkt en werd gebruik gemaakt van mountainbike, fiets, auto en motor. Resultaat bleef niet uit.

Op de Vlaanderstraat in Koedijk konden na een korte achtervolging op de mountainbike twee jongens aanhouden worden die op een op 28 november in Alkmaar gestolen snorfiets reden. Er zijn in totaal zeventien bekeuringen uitgeschreven en vier aanhoudingen verricht, twee voor heling en twee voor het bezit van harddrugs.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl