Alkmaar Centraal


Donderdag werden de NHN Business Awards 2018 uitgereikt in de Cultuurkoepel in Heiloo. Tijdens deze vijfde editie gingen drie van de vijf prijzen naar Alkmaarse bedrijven. Grote winnaar was echter Karsten Tenten uit Zwaag. De maker van opblaasbare tenten won de Award MKB Midden en kreeg met afstand de meeste stemmen voor de publieksprijs.

In de categorie Grootbedrijf (100+ fte) ging de juryprijs naar de Vomar. De bekende supermarktketen heeft zijn hoofdkantoor in Alkmaar. Van de drie genomineerde kleine bedrijven (1-10fte) sleepte Turn Over Academy de NHN Business Award van 2018 binnen. De Alkmaarse stichting helpt jongeren hun leven op de rit te krijgen en te houden, onder andere met rugby, reclassering in plaats van celstraf en nazorg.

Dit jaar had de Thema Award als doelgroep bedrijven en andere organisaties in de sector 'Leasure'. Anderson Farah van Theater A.F. Vrij Zijn mocht met de prijs terug naar Oudorp. Hij en zijn stichting creëren theater en maken daarbij gebruik van gebruikte materialen, maar organiseert ook workshops. Vriendschap en samenwerking staan daarbij centraal.

De jury gaaf de genomineerde bedrijven een rapportcijfer gebaseerd op zes hoofdcriteria: duurzaamheid, regionale betrokkenheid, vernieuwing, bedrijfsrisico, concurrentiepositie en inspiratie. Daarnaast werd gelet op zaken als (sociaal)medewerkersbeleid, financiële gezondheid, (social)media en ondernemerschap in het algemeen. Ook zijn de presentaties tijdens de werkbezoeken en de Award avond zelf beoordeeld.

Op nhn-businessawards.nl is een korte video te zien van de Award avond. (foto: NHN Business Award)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl