Alkmaar Centraal


Bij KunstNetTV komen zeven kunstliefhebbers aan het woord die allemaal een origineel kunstwerk van een kunstenaar hebben. Maar waarom? KunstNetTV sprak met klanten van de Kunstuitleen Alkmaar.

Kunstleners Annemieke van den Berg, Henk de Rover, Klaas Kirpensteijn, Edith Brandt, Kerstin Hopman, Jaap Walhout en Sabeth de Boer geven antwoord op verschillende vragen, zoals waarom mensen een kunstwerk lenen, wat maakt dat mensen van het werk houden en of iemand veel van kunst moet weten.

De Kunstuitleen Alkmaar ontstond eind jaren ‘60 / begin jaren ‘70 met de gedachte dat iedereen kunst moest kunnen aanschaffen. Vooral door kunstenaars ontstonden in het hele land initiatieven tot het oprichten er van. Zo ook in Alkmaar. Eerst waren er twee locaties: een in het gebouw van de kunstenaarsvereniging aan de Doelenstraat en een in het voormalige gebouw van het kadaster aan de Gedempte Nieuwesloot. Na een fusie was de Kunstuitleen Alkmaar vele jaren gevestigd in de Everardus Witteschool achter Theater de Vest. Nu is het te vinden in de voormalige ambachtsschool aan de Bergerweg. Op een prachtige locatie samen met onder andere het Regionaal Archief Alkmaar.

Behalve interviews met zeven klanten filmde KunstNetTV objecten, foto’s en schilderijen op kantoren en huizen verspreid in Alkmaar e.o.
Kunstliefhebbers kunnen in de maand december kunstcadeau’s bij de Kunstuitleen kopen.

Meer informatie staat op kunstnet.tv. De uitzendingen op Alkmaar Centraal zijn iedere dag om 10:00 en 22:00 uur. En op BE@TFM iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15:30 en 20:30 uur. Uitzendingen terugkijken kan op de website. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl