Alkmaar Centraal


In de periode van 11 juli tm 18 oktober heeft Ilse Hurkmans Claassen de #100dayburpeechallenge voltooid: een actie voor Stichting Michael-Wings met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het rayonhoofd van Stichting Michael-Wings Brabant haalde maar liefst een bedrag op van 1.174 euro tijdens haar 100-dagen challenge. Elke euro van dit bedrag wilde ze in burpees gaan omzetten om nog meer geld op te halen, in één finaledag. Afgelopen vrijdag was het dan zover.

Bij het Alkmaarse Crossfit Team aan de Helderseweg, waar men Stichting Michael-Wings een warm hart toedraagt, was Ilse van harte welkom om de finale te houden. Ilse heeft zich de afgelopen jaren meerdere malen ingezet voor Stichting Michael-Wings en dit terwijl zij zelf tegen een voor haar onbekende ziekte moest vechten. Sport (Crossfit) en doorzettingsvermogen hielpen haar de goede kant op, alsmede haar inzet voor Stichting Michael-Wings.

Om 10:00 uur startte Martijn Ploeger haar af, in het bijzijn van enkele vrijwilligers en Ilses gezin. Op een bewonderenswaardige manier ging zij gedisciplineerd van start samen met haar dochters Janthe en Robin, die de eerste 100 Burpees met hun moeder mee uitvoerden. Het was zwaar, maar ze vocht en wilde winnen; na drie uur en 850 burpees kreeg ze mentale steun van Martijn Ploeger die mee ging doen. Die steun hielp goed en na 1000 burpees kwam de eindstreep inzicht. Ze knokte ervoor en de laatste twintig burpees deden alle aanwezigen in de sportschool met haar mee. Na 1174 burpees klonk er een daverend applaus. Ilse was uitgeput maar zeer trots op het feit dat ze deze overwinning had behaald. Een overwinning voor haarzelf en voor Stichting Michael-Wings. Het bestuur van Michael-Wings bedankte Ilse voor haar enorme inzet met een prachtige bos bloemen. Ook Martijn Ploeger werd bedankt voor zijn betrokkenheid in deze bijzondere actie.

Martijn deed gelijk een mooie belofte: hij gaat in 2019 een vervolg aan de actie geven door middel van een nieuwe uitdaging aan te gaan voor Stichting Michael-Wings, zijnde een Burpee Challenge van 2000 Burpees te voltooien, met als doel weer geld op te halen. 'De Michael-Wings Burpee Challenge Day.' Ilse heeft met haar actie tot dit moment al 1494 euro en 4 cent opgehaald. Er kan nog steeds gedoneerd worden op michael-wings.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl