De Alkmaarse Rugby Club hield de eerste twintig minuten de nul vast tegen de koploper in de tweede klasse, Pink Panthers uit Driebergen. Maar daarna ging het mis en na een 0-29 ruststand werd er doorgespeeld naar een 0-76 eindstand.

Twintig minuten lang kon Alkmaar de deur goed dicht houden met een hechte verdediging en af en toe aanvallend een paar leuke acties maken. Toen deed de full-back van Alkmaar een poging de bal uit te verdedigen, maar hij schoot daarbij de bal tegen een tegenstander. De bal rolde ongelukkig over de eigen doellijn en de Panthers sprongen erop voor een try met conversie (0-7).

Na de misser hield Alkmaar weer een tijdje de verdediging gesloten, maar de bezoekers hadden hun aanvallen goed op orde en braken uiteindelijk toch door voor een try. Voor het rustsignaal werd nog drie keer gescoord, waardoor de ruststand 0-29 werd.

In de tweede helft wist Alkmaar weer een tijdje de gelederen gesloten te houden, maar na een score via de zijlijn  was het hek van de dam en wisten de Panthers regelmatig door te breken om te scoren. Af en toe kwam er even een opleving bij de Alkmaarders en werden er een paar mooie aanvallen opgezet. Soms leek het er zelfs even op dat deze beloond werden, maar er was uiteindelijk toch geen doorkomen aan. De eindstand kwam uit op 0-76.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen uit tegen Hilversum gespeeld. Dan wordt er een schifting gemaakt voor de onderste en bovenste zes die voor degradatie of promotie gaan spelen. Na de winterstop wordt weer verder gespeeld. De Alkmaarse rugbyers hopen dat de langzame maar gestage groei doorzet zodat er ook af en toe gewonnen wordt.
Bekeken: 3033x