Alkmaar Centraal


Afgelopen zaterdag speelde de Alkmaarse DAW Heren 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze was thuis tegen koploper De Futen uit Amstelveen. Na een slechte start en een eenzijdig gefloten pot bleek De Futen te sterk voor de heren van DAW. De wedstrijd eindigde in 4-12 winst voor de Amstelveners.

De eerste periode startte slecht voor de Alkmaarders. Aanvallend kon er niks ingebracht worden tegen het spel van de tegenpartij. De Alkmaarse defensie liep erg chaotisch waardoor de sterke midvoor van De Futen zes keer wist te scoren. De periode eindigde dan ook in 0-6. DAW begon het tweede kwart van de wedstrijd met nieuwe energie. Er werd hard voor elkaar gewerkt in de verdediging en de in de eerste periode scorende midvoor had vrijwel niets meer in te brengen, behalve één goal. Helaas wisten de Alkmaarders aanvallend nog altijd geen kansen te creëren en de periode eindige in 0-7.

De derde periode verliep niet echt anders dan de tweede, maar de heren uit Alkmaar wisten wel te scoren. Een afstandsschot van Joep Liefting verraste de keeper van De Futen en zo eindigde de periode in 1-7. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, maar in de laatste periode wist de thuisploeg toch nog drie keer het net te vinden. De Amstelveners wisten echter ook nog vier keer te scoren, waardoor de laatste wedstrijd voor de winterstop in 4-12 eindigde.

De heren van DAW staan nu in de winterstop met 10 punten uit elf wedstrijden negende in de competitie. Het onderste deel van de ranglijst ligt echter nog open, zo heeft West-Friesland SG op de zesde plek 13 punten en staan. De Duinkikkers uit Soest met 6 punten twaalfde. Hierdoor ligt de strijd voor handhaving weer helemaal open in de tweede helft van de competitie, na de winterstop. DAW speelt de volgende wedstrijd 19 januari.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl