Een indrukwekkende prestatie van de Alkmaarse Ramses Bekkenk. De 42-jarige renner van KMC-Fruit to Go won afgelopen vrijdag The Munga, de ‘zwaarste mountainbikerace ter wereld’, zo meldt bikesight.nl. De non-stop-race werd gehouden in Zuid Afrika en gaat over 1074km. Bekkink wist de afstand af te leggen in iets meer dan 50 uur, een bizarre en beestachtig sterke prestatie.

Hij bleek met overmacht de sterkste, zijn naaste belager Heinrich Visser lag toen 'beest Bekkenk' over de finish kwam ruim 40 kilometer achter, de nummer drie Chris van Zyl zelfs bijna 70 kilometer. De tijd van Bekkenk bleek goed voor een verbetering van het parcoursrecord met maar liefst acht uur.

“Ik heb enorm naar deze wedstrijd die net als Drenthe 200 een ‘semi-unsupported’ race is uitgekeken. "Even leek ziekte vlak voor het NK marathon roet in het eten te gooien maar gelukkig was ik toch op tijd hersteld om me goed op deze wedstrijd voor te bereiden voor zover dat mogelijk is. Je wordt namelijk altijd met zaken als honger, kou, dorst en slaap geconfronteerd op momenten die je niet kunt plannen. Daarnaast lag ik al heel snel alleen aan de leiding waardoor je onderweg geen gezelschap hebt en dat maakt het mentaal ook erg zwaar. Gelukkig stond mijn moeder Jolien onderweg op veel posten voor de nodige morele ondersteuning. Voor mij een hele eer om deze race nu op mijn naam te hebben staan", zo liet ”, liet Bekkenk bikesight.nl weten. (foto: bikesight)
Bekeken: 3261x